Van 30 naar 31 op weg naar 32 graden water28-07-2017

De temperatuur van het zogeheten doelgroepen bad in De Warande gaat met een graad omhoog van 30 naar 31 graden. Het college van b. en w. heeft hierover eind april een besluit genomen. Vier september is het zo ver. Na het afsluiten van het zomerseizoen zullen veel inwoners en bezoekers van Oosterhout gebruik kunnen maken van het extra verwarmde doelgroepen bad. Dat is goed nieuws voor reumapatiënten en mensen met chronische aandoeningen die baat hebben bij een warm bad. 

 

 

Het Gehandicaptenplatform Oosterhout (GPO) zet zich al enkele jaren in voor een temperatuur van 32 graden, dat is medisch gezien het beste voor mensen die thermisch uit balans zijn, zoals bijvoorbeeld bij reumapatiënten het geval is. Maar ook voor mensen met andere ziektebeelden, ouderen, baby’s of peuters is een hogere watertemperatuur gewenst.

Het verhogen van de watertemperatuur past bij de missie van het college van b. en w. om De Warande meer maatschappelijk te benutten en echt voor alle inwoners en bezoekers van Oosterhout aantrekkelijk en toegankelijk te maken. Wanneer de ervaringen met 31 graden positief zijn, zullen gemeente, sportbedrijf en GPO onderzoeken of er nog steeds behoefte bestaat aan een verhoging van de watertemperatuur naar 32 graden.

Tot die tijd is iedereen van harte welkom om het verschil in temperatuur zelf te komen ervaren.

 

Noot GPO:

Van 30 graden naar 31 graden is 50% winst op weg naar 32 graden volgens de wens van het GPO. Hier zullen vast al veel bezoekers blij mee zijn. Wil jij ook 32 graden water. U kunt ons steunen door het 32 graden formulier op onze website in te vullen.

 

Terug